DRUKMETHODES ZEEFDRUK
Think ink...
In onze drukkerij zijn wij steeds op zoek naar nieuwe technieken die het mogelijk maken elk ontwerp een aparte uitstraling te bieden. Hierdoor zijn wij de ideale partner voor zowel verenigingen, bedrijven, particulieren als voor mode ontwerpers.
Plastisol screen print
Plastisol is de meest populaire techniek. Gegarandeerde topkwaliteit gekoppeld aan duurzaamheid en gebruiksgemak maar bovendien milieuvriendelijk want vrij van ftalaten.
Ideaal voor één of meerdere kleuren op vlakke ondergrond.
Deze inkt mag niet hoger gewassen worden dan 40 graden en mag zeker niet in de droogkast.
Wij kunnen plastisol inkten op Pantone kleur mengen naar wens.
Waterbased screen print
Waterinkt vraagt een speciaal drukprocédé dat wij ons ook eigen hebben gemaakt. Waterinkt is een dunnere inktlaag, en trekt gedeeltelijk in de kleding. Ook bij deze inkten is een exacte kleurweergave mogelijk.
Waterinkten zijn dus ideaal als u een zacht-aanvoelende print wenst die aanvoelt als deel van de stof. Door de lichte laag inkt krijg u een 'soft hand' effect, perfect voor pasteltinten en lichte kleuren.
Discharge screen print
Discharge inkt is ook een waterinkt. Het enige verschil is dat hier een agent wordt toegevoegd die de oorspronkelijke kleur van de stof wegneemt. Eenmaal de oorspronkelijke kleur verwijderd is, wordt de stof herkleurd door de discharge inkt. Dit type inkt werd ontwikkeld om donkere stoffen te bedrukken met heldere kleuren zonder dat er eerst een witte onderlaag moet gedrukt worden.
De mogelijkheid om met discharge inkt te werken is wel afhankelijk van de grondkleur, de verftechniek en de compositie van de stof.
Suede / Puff screen print
Suede inkt zorgt voor een licht omhoog komende inkt die zacht aanvoelt. Wij kunnen van elke PMS kleur een suede inkt maken.
Zoals in het voorbeeld hiernaast te zien is het zeer tof om een suede kleur te combineren met een standaard bedrukking. Het reliëf zorgt voor een aanzienlijk professionele look van jouw ontwerp.
Flock
Flock wordt aangebracht door middel van een dunne laag lijm op het textiel. Daarna wordt er een flockvel op de lijmlaag geperst met een warmtepers. Het resultaat is een velours-achtige structuur aan de print.
Deze techniek is perfect voor ton sur ton omdat het verschil in textuur tussen de print en het stof garandeert dat de print zichtbaar blijft vanuit alle hoeken. Het is ook een super techniek om een retro look te geven aan de prints. Flock biedt tal van leuke mogelijkheden!
Transferdruk
Transferdruk bestaat uit 3 grote takken:
- Digitale transfer: Wenst u full-color afbeelding of volledige foto's in kleine oplages te laten drukken? Dan is digitale transfer de ideale oplossing. De afbeelding wordt door een digitale printer op een vinyl drager gedrukt, waarna het door middel van een warmtepers op uw t-shirt, polo of ander textiel wordt aangebracht.
- Zeefdruk transfer: Hebt u regelmatig te bedrukken items en meerkleurendruks nodig in kleine oplages? Kies dan voor zeefdruk transfer. De opdruk wordt via zeefdruk in spiegelbeeld op een polyester laag gedrukt, waarna de transfer door een warmtepers op het textiel wordt gedrukt. Perfect om over kledingnaden en moeilijker bereikbare plaatsen te drukken.
- Flex transfer: Hebt u textiel met prints nodig in 1 kleur en in kleine oplagen? Dan raden we flex transfer aan. Flex transfer is een hoogwaarde en duurzame vinyl transfer.
Metallic
Metallic zilver en metallic goud zijn de meest gebruikte plastisol zeefdruk inkten. Maar wij maken ook gebruik van de waterbased versie waarmee we nog een stap verder kunnen en zelf de inkt kunnen kleuren naar wens.
Metallic inkten geven jouw ontwerpen een volledig andere look. Zeker de moeite om te proberen!
Foil transfer
Foil printing geeft een gladde metallic look aan je ontwerp en is zeer begeerd door de fashion industry. Foil kan op de volledige print toegepast worden of enkel op accenten. Wanneer men gebruik maakt van foil in combinatie met een gewone druk wordt er automatisch gewerkt met waterbased inkten.
Sport inkt
Sportkledij bedrukken is één van de moeilijkste onderdelen bij het zeefdrukken.
Standaard plastisol inkten hebben 160° temperatuur nodig om helemaal uit te harden. Maar door het bereiken van deze temperatuur zal de kleur van het polyester migreren met de inkt waardoor een witte druk niet meer wit zal zijn maar bijvoorbeeld roze (bij rood textiel).
Om dit op te lossen gebruiken wij waterbased inkten met een anti migratie onderlaag. Dit resulteert in een 'soft hand' feel maar optimale drukkleuren.
Let op: er dient altijd een test te gebruiken om zeker te zijn dat er geen kleurmigratie zal zijn.